Braća Burić nova pojačanja Izviđača

Skauti se okreću mlađim rukometašima

Braća Burić nova pojačanja Izviđača

Adnan Beganović

Benjamin i Senjamin Burić , braća bliznaci, dosadašnji članovi rukometnog kluba Maglaj Simer, nova su pojačanja Izviđača iz Ljubuškog.

Nakon što su u svoje redovi doveli talentovanog Emira Suhonjića čelnici popularnih Skauta dovođenjem braće Burić napravili su još jedan potez za svaku pohvalu. Braća Burić bili su na meti mnogih klubova iz regiona, a za njihov rukometni razvoj najzaslužniji je priznati stručnjak iz Maglaja, Mahmut Obralić.

Benjamin Burić igra na poziciji golmana, dok njegov brat Senjamin pokriva poziciju kružnog napadača. Obojica su dugogodišnji članovi mlađih selekcija naše države, a Benjamin je zapazio i selektor našeg seniorskog tima, Halid Demirović, te ga pozvao u reprezentaciju koja će nastupati na Mediteranskim igrama u Pescari.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.