Brand skratio spisak za Svjetsko prvenstvo

Brand skratio spisak za Svjetsko prvenstvo

Selektor rukometne reprezentacije Njemačke Hainer Brand skratio je spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj sa 28 na 19 imena.

Među 19 igrača koje je Brand ostavio na spiksu nalaze se i imena dvojice igrača koji su zbog povreda još uvijek pod upitnikom za nastup, ali ih je Brand odlučio čekati do posljednjeg trenutka jer ima povjerenje u njihove kvalitete. Riječ je o Larsu Kaufmannu iz Goppingena i Holgeru Glandorfu iz Lemga.

Prvenstvo se igra od 13. do 30. januara u Švedskoj, a svaki selektor ima pravo prijaviti 16 igrača za nastup. O trojici igrača koji neće igrati u Švedskoj Brand će odlučiti neposredno pred početak prvenstva.

Njemačka rukometna reprezentacija za SP (19 kandidata):
Golmani: Silvio Heinevetter (Füchse Berlin), Johannes Bitter (Hamburg) i Carsten Lichtlein (Lemgo).
Igrači: Christian Sprenger (Kiel), Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen), Holger Glandorf (Lemgo), Adrian Pfahl (Gummersbach), Steffen Weinhold (Grosswallstadt), Michael Haaß (Göppingen), Michael Kraus (Hamburg), Pascal Hens (Hamburg), Lars Kaufmann (Göppingen), Sven-Sören Christophersen (Füchse Berlin), Uwe Gensheimer (Rhein-Neckar Löwen), Dominik Klein (Kiel), Torsten Jansen (Hamburg), Sebastian Preiß (Lemgo), Jacob Heinl (Flensburg), Oliver Roggisch (Rhein-Neckar Löwen).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije