Francuska legenda osuđena zbog pedofilije: Jako me sram

Odlučio da progovori o svemu

Francuska legenda osuđena zbog pedofilije: Jako me sram

E. Oštraković

Čovjek koji je 1995. i 2001. gdine sa francuskom rukometnom reprezentacijom bio svjetski prvak, a od 2021. godine predsjednik francuske nacionalne rukometne lige, Bruno Martini, osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine.

Razlog je iskorištavanje maloljetnika i snimanje dječije pornografije, što je bacilo veliku mrlju na sve što je postigao u životu.

"Sve je počelo sa koronavirusom. Mogao sam potonuti u nasilje, alkohol ili drogu, ali nisam. Izabrao sam to što sam izabrao. Radio sam stvari koje inače ne radim. Heteroseksualac sam, ali sam se prepustio drugačijim iskustvima. Da sam pedofil, otišao bih na negdje gdje su mladi, kako mi je policajac objasnio iz poroka", rekao je Martini u razgovoru za L'Equipe, te je dodao:

"Dijete me kontaktiralo pred kraj tog razdoblja. Nisam ga tražio, a kada sam saznao da osoba nije ono što sam mislio i da je to zapravo klinac od 13 godina bio sam zaprepašten. Bilo me sram. Policija je pretresla stan u kojem sam živio sa suprugom i kćeri, te su odnijeli računar. Jako me sram", završio je Martini.

Martini je bio golman sasvim solidne reprezentativne generacije, to do sada nije bio kažnjavan.

Podsjetimo ovaj događaj datira još iz 2020. godine, policija je vršila veliku istragu, a kada su se uspjeli otkriti bili su u šoku.

Martini je sve brzo priznao te otkrio da je bio u kontaktu sa nekoliko dječaka posljednjih godina.

Slučaj je počeo kada je jedan 13-godišnjak svojoj majci prijavio da je na Snapchatu mu se javio muškarac i ponudio da razgovaraju.

Kada su to učinili, ponudio mu je i sastanak te platio taxi kako bi se dovezao do njega.

Dječak to na kraju nije učinio, te je sve prijavljeno policiji, koja je imala jasan znak za alarm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi