Burić: Kada je on na visini zadatka onda je sve lakše

Večeras će nam trebati njegove odbrane

Burić: Znamo kako je kada voda dođe do grla

Koliko god da ste dobar golman, ako odbrana ispred vas ne funkcionira, ne možete vi tu mnogo pomoći. Benjamin Burić u Wetzlaru, najjačoj ligi u Evropi staso je u jednog od najboljih svjetskih golmana, za kojeg znate daće pokupiti sve što treba kada mu pomažu kolege ispred njega. Niti je golman koji će izvlačiti nemoguće, mada i to zna ponekad, niti je neko ko će potpuno zakazati. 

U Švivarskoj smo se uvjerili koliko je za reprezentaciju bitan dobar golman. Dobar golman je pola tima. Mi pola imamo, drugo pola zavisi od agresivne odbrane, sinhronizacije, pravovremenih izlazaka...

"Sretni smo zbog pobjede u Švicarskoj, uradili smo dobar posao, ali mislim da ćemo imati teži zadatak u Mejdanu. Da se pokažemo pred domaćom publikom. Bit ćemo pod pritiskom. Ipak, mislin da smo tamo pokazali kako znamo igrati kada smo pod pritiskom i kada nam voda dođe do grla", kazao je budući golman Flensburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi