Burićeve odbrane nedovoljne Izviđaču
Burić 25 odbrana

Izviđač Mi Grupa - Nexe 27:29

Burićeve odbrane nedovoljne Izviđaču

Izviđač Mi Grupa sinoć je izgubio u Ljubuškom od Nexea u veoma dobroj utakamici u okviru trećeg kola SEHA regoinalne rukometne liige sa 29:27.

Domaći su na početku poveli sa 1:0, te sa 2:1 i to su bila jedina vodstva tima iz Ljubuškog. Izviđač je igrao borbeno i požrtvovano i na odmor su otišli sa pet golova zaostatka (18:13).

U drugom poluvremenu obje momčadi dobro su igrali u odbrani. Skauti su uspjeli u jednom trenutku izjednačiti rezultat (20:20), ali nisu imali snage za preokret, tako da je susret završen 29:27 u korist gostiju iz Našica.

Najefikasniji u redovima Izviđača bio je 18-godišnji Ante Grbavac, koji je postigao šest golova, ali prvo ime utakmice bio je fenomenalni Benjamin Burić sa 25 odbrana.

Kević je u redovima gostiju bio najefikasniji sa četiri pogotka, dok su mrežu Izviđača po tri puta pogađali Lelić, Mrđenović, Jaman i Obad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.