Čelik bolji od Gradačca, Borac neumoljiv

Doigravanje za prvaka BiH, 5. kolo

Čelik bolji od Gradačca, Borac neumoljiv

Edmir Škorić, foto: Elmedin Mehić

U petom kolu doigravanja za prvaka BiH, rukometaši Čelika savladali su ekipu Gradačca rezultatom 29:24.

Zeničani su nakon prvih sata igre vodili 14:11, a do kraja su tu prednost povećali i zasluženo došli do druge pobjede u prvenstvu, dok je s druge strane gostima ovo bio drugi poraz. 

Najefikasniji kod Čelika bio je Kadić sa osam golova, dok su po pet postigli Begagić i Duvnjak. U redovima Gradačačana, Damir Doborac, novi igrač Dinamo Minska, postigao je 10 golova. Slaven Šijaković je postigao sedam.

Vodeći Borac je u Živinicama slavio protiv Konjuha i ubilježio petu pobjedu u petoj utakmici doigravanja, dok je Sloga u Doboju s 28:27 bila bolja od Izviđača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.