Čelik i Sloga u derbiju podijelili bodove

Rukometna Premijer liga, 25. kolo

Čelik i Sloga u derbiju podijelili bodove

Edmir Škorić

U srijedu je odigrano kompletno 25. kolo Premijer lige BiH za rukometaše.

Derbi kola odigran je u zeničkoj Areni, gdje je trećeplasirani Čelik uspio zaustaviti lidera iz Doboja, ekipu Sloge. Završeno je neriješeno, rezultatom 34:34. Iskoristili su to rukometaši Goražda, koji su sa 35:21 slavili u Prijedoru i prišunjali se na dva boda Slogi.

Gradačac je u Sportskoj dvorani pred svojim navijačima sa sedam golova razlike bio bolji od Krivaje iz Zavidovića (40:33).

U Živinicama je Konjuh sa 27:23 dobio Derventu, dok je Zrinjski u Visokom bio bolji od Bosne. Slavili su Plemići sa 38:35.

Derbi začelja odigran je u Vogošći, a istoimena domaća momčad naprosto je razbila Maglaj, kojem je postigla 41 gol. Završilo je rezultatom 41:22. Gračanica je u dosta neizvjesnoj utakmici, rezultatom 25:23, slavila u Trebinju protiv Leotara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti