Čelik i Zrinjski otvaraju 2. kolo

Premijer liga, 2. kolo

Čelik i Zrinjski otvaraju 2. kolo

Adnan Beganović

Utakmicom Čelik – Zrinjski koja je na rasporedu danas u 20 sati otvorit će se 2. kolo Premijer lige za rukometaše. Ostalih susreti igrat će se sutra, a aktuelni šampion Bosna BH Gas na Mojmilu će ugostiti nekadašnjeg prvaka Izviđača iz Ljubuškog.

Večerašnji susret između Čelika i Zrinjskog je duel ekipa koje su novajlije u Premijer ligi i koje su na samom startu sezone doživjele ubjedljive poraze. Čelik je kao gost poražen u Goraždu, dok je Zrinjski u Mostaru pretrpio neugodan poraz od sarajevskih Studenata. Čelik se nalazi u malim problemima, atmosfera u klubu nije baš na zavidnom nivou, a u prilog ovoj tvrdnji ide i suspenzija njihovog najboljeg rukometaša Edina Bajramovića, koji je zbog neizmirenih obaveza odbio putovati u Goražde. Međutim, pobjeda u ovom susretu izabranicima Zlatana Saračevića sigurno bi donijela potrebni mir pred nastavak prvenstva i ne treba sumnjati da Zeničani večeras neće ostaviti srce na terenu kako bi došli do iste. S druge strane za rukometaše Zrinjskog tek od danas praktično počinje prvenstvo, jer u prvom kolu su u Mostaru dočekali Studente, koji su u ovom trenutku objektivno za klasu bolji od svih ekipa, tako da je teško očekivati da bilo koja momčad, izuzmemo li Borac, može se nadati bodovima u duelu sa izabranicima Irfana Smajlagića. Sve u svemu, večerašnji susret ima veliku važnost za obje ekipe i ona momčad koja ostvari pobjedu puno lakše će dočekati nastavak prvenstva.

Bosna BH Gas na Mojmilu dočekuje Izviđač i sve osim sigurne pobjede Studenata bilo bi veliko iznenađenje. Izviđač je već u prvom kolu “prosuo” bodove na svom parketu (remi sa Gradačcem), ali priliku za vađenje morat će potražiti negdje drugo.

Nakon “prizemljenja” u Brčkom, rukometaši Bosne iz Visokog u drugom kolu dočekuju neugodnu momčad Gradačca, koja je već u Ljubuškom pokazala da je spremna na iznenađenja. U ovom susretu Bosni igra samo pobjeda i za očekivati je da će Visočani uraditi sve što je u njihovoj moći da ovaj susret rješe u svoju korist.

Banjalučki Borac, možda i jedini istinski konkurent Studentima u borbi za titulu, u drugom kolu imat će pravi ispit zrelosti. Naime, Banjalučani gostuju u Živinicama, kod uvijek neugodnog Konjuha, koji je u prvom kolu slavio na teškom gostovanju u Zavidovićima.

Lokomotiva iz Brčkog, novajlija u Premijer ligi, nakon domaćeg trijumfa nad Bosnom iz Visokog i u drugom kolu igra pred svojim navijačima. U goste im stiže Krivaja, koja je u sezonu ušla porazom pred svojom publikom i sasvim je sigurno da će Zavidovičani pokušati se u Brčkom “izvaditi”. Međutim, ako je suditi po prvom kolu, onda će teško u tome i uspjeti.

Dobojska Sloga, ekipa koja je pojačana ušla u novu sezonu, nakon poraza u Banjaluci, sutra dočekuje Goražde. Dobojlije su veliki favorite, ali i momčad iz Goražda ima svoje adute. U prvom kolu su pred najvatrenijom publikom u državi, “pregazili” Čelik, pa Goraždane ne trebe unaprijed otpisivati.

Prenijer liga, 2. kolo:

Čelik – Zrinjski (danas)
Bosna Prevent – Gradačac (sutra)
Bosna BH Gas – Izviđač MI Grupa (sutra)
Sloga – Goražde (sutra)
Konjuh – Borac m:tel (sutra)
Lokomotiva – Krivaja (sutra)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti