Čelik u fenomenalnom meču i sjajnoj atnosferi bolji od Čelik-Juniora
Gradski derbi i utakmica sezone završena je u korist ekipe Čelika, koji su sjajnom igrom u drugom dijelu došli do velike pobijede koja ih vjerovatno vodi u Premijer ligu

Sjajna rukometna predstava u zeničkoj Areni

Čelik u fenomenalnom meču i sjajnoj atnosferi bolji od Čelik-Juniora

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Čelik- Juniora i Čelika danas su u zeničkoj Areni u okviru 19. kola 1.lige FBiH, grupa "Sjever" odigrali derbi sezone u meču koji je odlučivao koja će od ekipa naredne sezone igrati u Premijer ligi. U sjajnom  meču pred oko 2.000 gledatelja slavila je ekipa Čelika rezultatom 34:35 i tako borbu za prvaka učinila neizvjesnom do kraja sezone.

Prije današnje utakmice danas domaćin Čelik-Junior na tabeli je bio prvi sa svih 17 pobjeda, dok su rukometaši Čelika na drugoj poziciji sa 15 pobjeda i jednim porazom.
Praznik rukometa danas u Zenici privukao je veliki broj navijača u zeničkoj Areni, koji su mogli uživati u sjajnom rukometu, koji su priredili današnji akteri. Čelik-Junior bolje otvara meč, te su vodili do 16. minute sa dva do tri razlike, ali gosti onda sjajnom odbranom i brzim kontrama dolaze prvi puta u vodstvo 10:11. Nakon toga ponovo Čelik-Junior zahvaljujući sjajnom golmanu Čelji, te Pašaliću u napadu dolazi do prednosti, koju su zadržali do poluvremena. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:14 za Čelik-Junior.

U drugom poluvremenu još bolji rukomet, stao je šut domaćina, odnosno golman Čelika Mevludin Ćehajić je branio odlično, te su gosti preokrenuli rezultat i prešli u vodstvo. U 44. minuti na semaforu je bilo 23:27 za ekipu Čelika. Pokušavali su domaći rukometaši da se vrate u utakmicu, ali Čelik je u drugom poluvremenu bio odličan kako u odbrani, tako i u napadu. U 51. minuti bilo je 28:32 za Čelik. Čelik-Junior je nakon minute odmora zaigrao mnogo bolje, te su se vratili u meč. U 57. minuti na semaforu je bilo 33:33, a cijela dvorana bila je na nogama. U 58. minuti golom Pašalića domaći dolaze do vodstva 34:33. U posljednji minut se došlo pri rezultatu 33:33. Čelik- Junior je imao napad, ali su se spetljali, to je iskoristio Čelik, koji golom Rujanca u posljednjim sekundama utakmice dolazi do pobjede rezultatom 34:35

Do kraja sezone ostala su još tri kola, Čelik-Junior i Čelik sada imaju po jedan poraz, te ćemo vidjeti ko će na kraju prvi proći kroz cilj i plasirati se u Premijer ligu BiH. Rukometaši Čelika imaju prednost kada je u pitanju međusobni duel, dok Čelik-Junior ima bolju gol razliku. Do kraja su još tri kola, te ćemo vidjeti koji će klub igrati u najvišem rangu. Ono što je sigurno da će Zenica imati naredne sezone klub u Premijer ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi