Červar: Bilo je tijesno, ali smo zaslužili pobjedu

Selektor Hrvatske pohvalio Bjelorusiju

Červar: Bilo je tijesno, ali smo zaslužili pobjedu

Hrvatska je sinoć u Zagrebu savladala Bjelorusiju rezultatom 25:23 u utakmici 1. kola druge faze Evropskog prvenstva.

Iako je javnost očekivala ubjedljiviji trijumf Hrvata, Bjelorusija se pokazala kao vrlo tvrda selekcija koja je skupo prodala kožu u duelu sa domaćinom turnira.

"Bila je ovo vrlo teška utakmica. Završilo je tijesno, ali mislim da smo apsolutno zaslužili pobjedu. Bjelorusiji čestitam na fer i korektnoj utakmici, a moram reći da su odigrali odličan meč", započeo je selektor Hrvatske Lino Červar, te nastavio:

"U odnosu na meč protiv Švedske, naša odbrana je bila mnogo bolja i zapravo je ona i donijela pobjedu. Bilo je teško igrati protiv ovako visoke odbrane poput bjeloruske, koja je u važnim trenucima utakmice sjajno odrađivala svoj posao".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Hrvatska naredni meč igra protiv Norveške, a Červar upozorava na jedan segment igre koji se mora popraviti.

"Moramo se bolje vraćati u odbrani. Svjesni smo da igramo bez Domagoja Duvnjaka koji je najbolji rukometaš svijeta, ali protiv Norvežana i Francuza ćemo morati biti mnogo bolji. Moramo puno više trčati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi