Češka se pobjedom protiv Finske plasirala na Evropsko prvenstvo

Zadržali prvu poziciju

Češka se pobjedom protiv Finske plasirala na Evropsko prvenstvo

Rukometaši Češke Republike pobijedili su večeras u gostima Finsku sa 26:24 u okviru 5. kola naše kvalifikacione grupe za plasman na Evropsko prvenstvo. 

Češka je prije ovog meča, baš kao i naša reprezentacija, imala šest osvojenih bodova, a nakon ovog trijumfa došla je do osam i ostala na prvoj poziciji u grupi 5.

Ipak, Česi se nisu baš tako lako obračunali s Fincima jer su pred sami kraj meča imali samo gol prednosti, ali na kraju su ipak ostali pribrani i upisali vrijedan trijumf.

Nakon što se završi večerašnja utakmica između BiH i Bjelorusije, slika u našoj grupi će biti daleko jasnija, ali za sada je sigurno da se Češka plasirala na prvenstvo Evrope.

Naš tim još uvijek ima teoretske šanse da se sa Češkom bori za prvo mjesto i za bolju poziciju pred žrijeb grupa za Euro.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi