Četiri gola Stojanovića u trijumfu Aragona

Španjolsko rukometno prvenstvo

Četiri gola Stojanovića u trijumfu Aragona

Adnan Beganović

Utakmicama 16. kola nastavljeno je prvenstvo u španjolskoj rukometnoj ligi. Vodeći Ciudad slavio je na gostovanju kod Antequere (30:26), dok je drugoplasirana Barcelona pred svojim navijačima bila ubjedljiva protiv Frigorificos Morrazoa (36:22).

Barcelona nije imala većih problema sa slabašnim Frigorificosom. Ubjedljivo je slavila, a najefikasniji u redovima katalonskog kluba bili su Igropulo sa 6 i Noddesbo sa 5 postignutih golova, dok je kod gostiju Oslak sa 5 pogodaka bio najučinkovitiji.

Aragon za kojeg igra i naš reprezentativac Vukašin Stojanović u 16. kolu gostovao je kod Octavia te je upisao vrijednu pobjedu u borbi za sami vrh. Naš reprezentativac bio je jedan od najboljih pojedinaca u svom timu. Stojanović je postigao 4 pogotka, i uz Grebenara koji je postigao 5, bio je najefikasniji u svom timu. U dresu Octavia najefikasniji su bili Masachs sa 7 i Costa sa 5 postignutih golova.

Ademar i Alcobendas odigrali su utakmicu u kojoj su odbrane obje momčadi bile na visini zadatka tako da su gledaoci u 60 minuta mogli vidjeti ukupno samo 33 pogotka. Ademar je slavio sa 18:15, a naš reprezentativac Nikola Prce postigao je 1 pogodak.

Toledo, za kojeg nastupa bh. reprezentativac Darko Martinović u 16. kolu poražen je na gostovanju kod San Antonia (32:26). Martinović je za Toledo postigao 2 pogotka, a najbolji strijelac njegove momčadi sa 10 pogodak bio je Jabato. U San Antoniu najučinkovitiji bili su Malmagro sa 10 i Nikčević sa 8 postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.