Četiri pogotka Bašića u porazu Chamberyja

Kielce uzelo bod Barceloni

Četiri pogotka Bašića u porazu Chamberyja

Adnan Beganović

Danas su odigrane četiri utakmice u okviru 6. kola Lige prvaka za rukometaše, a veliko iznenađenje napravili su rukometaši Kielcea koji se iz Barcelone vraćaju neporaženi (28:28).

Domaći rukometaši bolje su otovrili utakmicu, a na odmor su otišli sa tri gola viška (15:12) i tada se činilo da će Šarić i društvo doći do rutinske pobjede, no tako nisu mislili gosti iz Poljske. U drugom dijelu su rukometaši Kielcea zaigrali mnogo bolje i na kraju su sasvim zasluženo došli do boda. Kod Barcelone najefikasniji su bili Romero sa 9 i Igropulo sa 6 pogodaka, dok su kod Kielcea najefikasniji bili Zaremba sa 6 i Knudsen sa 5 pogodaka.

Do šeste pobjede u isto toliko utakmica došli su rukometaši Veszprema, koji su bili bolji od Savenhofa (38:34). Kod mađarske momčadi najefikasniji su bili Vujin sa 11, te Perez i Sulić sa po 6 pogodaka, dok je naš reprezentativac Mirsad Terzić postigao 2 pogotka, a kod Savenhofa su Stenbacken sa 9 i Johansson sa 6 pogodaka bili najučinkovitiji.

Utakmicu bez pobjednika u Španiji su odigrali Valladolid i Aalborg. Gosti iz Danske su nakon prvih 30 minuta imali prednost (14:16), no u drugom dijelu domaći su bili bolji, pa je na kraju podijela bodova i najrealnija (33:33). Valladolid su predvodili Bilbija sa 8 i Martinez sa 6 pogodaka, dok su kod Aalborga najbolji bili Larholm sa 8, te Jensen i Hansen sa po 5 pogodaka.

Do veoma bitne pobjede u borbi za prolazak u osminu finala došli su rukometaši Celja, koji su pred svojim navijačima sa ubjedljivih 35:27 svladali Chambery čije boje brane i bh. reprezentativci Nebojša Grahovac i Edin Bašić. Rukometaši Celja bili su mnogo bolji tokom svih 60 minuta, pa su na kraju i sasvim zasluženo slavili. Kod domaćih najefikasniji su bili Vugrinec sa 9 i Rnić sa 8 pogodaka, dok su kod Chamberyja najefikasniji bili Paty sa 5, te Busselier i Bašić sa po 4 pogotka. Grahovac je imao dvije uspješne odbrane, dok je na golu Celja Alilović skupio 14 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.