Četiri pogotka Vražalića u novom porazu Eisenacha

Četiri pogotka Vražalića u novom porazu Eisenacha

Adnan Beganović

Odigrano je pet susreta 25. kola Bundeslige, a Eisenach našeg Faruka Vražalića pretrpio je poraz na domaćem terenu od Gummerbacha (30:26).

U jako bitnoj utakmici u borbi za ostanak Eisenach je poražen od Gummersbacha, kojeg su do pobjede vodili Mark Bult sa osam, te Christoph Schindler sa sedam pogodaka, dok je kod Eisenacha najefikasniji bio Dener Jaanimaa sa 10, a Vražilić se četiri puta upisao u listu strijelaca.

U derbiju kola Loewen je bio bolji od Fuchse Berlina (31:27), Brgischer je na gostovanju savladao Balingen (29:27).

Gostujuću pobjedu upisao je i Lubbecke, koji je bio bolji od Hannovera (29:24), dok je Wetzlar takoiđer u gostima savladao Melsungen (32:24). U pobjedničkoj momčadi igrao je Adnan Harmandić, no nije se upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.