Chambery razočarao, Bašić postigao šest golova

Rukometna Liga prvaka

Chambery razočarao, Bašić postigao šest golova

Edmir Škorić

Večeras su odigrane dvije utakmice grupe C i jedna grupe B rukometne Lige prvaka.

U derbiju grupe C aktuelni prvak Kiel slavio je u Madridu protiv Atletica sa 32:27. U sjajnoj njemačkoj momčadi čak petorica rukometaša postigli su četiri i više pogodaka. Najbolji je bio Čeh Filip Jicha sa sedam golova, dok je pet postigao Dominik Klein, a po četiri Ilić, Palmarsson i Vujin.

 

Najefikasniji u redovima Atletica bio je Makedonac Kiril Lazarov sa šest golova, dok su po četiri postigli Canellas, Kallman i Romero Rodriguez. Ivano Balić nije poentirao.

 

Makedonski Metalurg je iznenadio u gostima Chambery i salvio sa 33:30. Po sedam golova za Makedonce postigli su Dejan Manaskov i Naumče Mojsovski, dok je Hrvat Damir Batinović postigao šest golova.

 

Kod Chamberyja je najbolji bio bh. rukometaš Edin Bašić sa sedam golova. U grupi C još je Kielce sa 35:26 savladao momčad Bjerringbro Silkeborga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.