Chambery uz dobru Panićevu igru savladao Karabatićev Aix

Četiri gola bh. reprezentativca

Chambery uz dobru Panićevu igru savladao Karabatićev Aix

A. Beganović

U okviru 16. kola rukometnog prvenstva Francuske večeras su odigrana dva susreta, a u oba su slavile domaće momčadi. Chambery je uz dosta dobru igru bh. reprezentativca Marka Panića, savladao Aix (32:30), dok je Montpellier bio ubjedljiv u duelu sa Billereom (38:28).

Aix, čije boje brane bh. internacionalci Boris Bećirović i Kosta Savić, pretrpio je poraz na gostovanju kod Chamberyja.

Chamebry naših Marka Panića i Nebojše Grahovca, od samog početka susreta je imao rezultatsku prednost, koja istina niti u jednom momentu nije iznosila više od četiri razlike, pa je na kraju zasluženo slavio.

Damir Bićanić sa osam, Cedric Pety sa šest, te Nyokas Kevynn i Marko Panić sa četiri gola su bili najefikasniji kod pobjedničke momčadi, dok su Vincent Vially sa šest i Nikola Karabatić sa pet golova bili najefikasniji kod Aixa. Bećirović je postigao tri, a Savić jedan gol. Grahovac je na golu Chamberyja imao četiri uspješne intervencije.

U drugom večerašnjem susretu Montpellier je bio ubjedljiv protiv Billerea (38:28).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.