Chambery uzeo bod Lowenu

Liga prvaka

Chambery uzeo bod Lowenu

Adnan Beganović

Utakmicom između Lowena i Chamberyja otvoreno je 4. kolo grupe B rukometne Lige prvaka. Francuski predstavnik senzacionalno je došao do boda u Karlsruheu (31:31).

Prvo poluvrijeme susreta pripalo je popularnim Lavovima (16:13), a početkom drugog dijela Lowen se odvojio na velikih plus osam (21:13) i u tim momentima činilo se da je pitanje pobjednika riješeno.

Međutim, uporni rukometaši Chamberyja nisu se predavali i u dramatičnom finišu golom Yannicka Palme pet sekundi prije kraja došli su do boda.

U redovima njemačkog predstavnika sa 7 pogodaka najefikasniji je bio Uwe Gensheimer, dok je kod Chamberyja sa 8 golova najučinkovitiji bio Bertrand Roine.

Liga prvaka, grupa B:

Lowen – Chambery 31:31 (16:13)

Poredak: Lowen 6, Veszprem 4 (-1), Kielce 3 (-1), Chambery 3, Gorenje 2 (-1), Bosna 2 (-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti