Realizovan još jedan zvučni transfer u rukometnom svijetu

Stvara se odličan tim

Realizovan još jedan zvučni transfer u rukometnom svijetu

A. Čaušević

Predstojeće ljeto bi moglo biti itekako zanimljivo u svijetu rukometa. 

Na sjeveru Evrope se stvara snažni Aalborg koji je već dogovorio dovođenje Aarona Palmarssona i Mikela Hansena, a nešto slično se dešava i na istoku balkanskog polustrva.

Naime, najbolji rumunski tim, Dinamo iz Bukurešta je nakon dovođenja odličnog pivota Secrita Sorhainda, potvrdio i transfera Christiana Dissingera.

Ovaj 30-godišnji lijevi bek u Dinamo stiže iz Vardara s kojim je 2019. godine bio i prvak Evrope. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Dissinger je veoma iskusan i zaista odličan rukometaš. U prošlosti je nastupao za Kadetten Schaffhausen i THW Kiel, ali veliki problem u njegovoj karijeri predstavljaju silne povrede.

Inače, na klupi Dinama bi sljedeće sezone trebao sjediti Xavier Pascual iz Barcelone, pa se u klubu iz Bukuretša opravdano nadaju EHF-ovoj pozivnici za učešće u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije