Ciudad bolji od St.Petersburga

Liga prvaka za rukometaše

Ciudad bolji od St.Petersburga

Adnan Beganović

U okviru 2. kola Lige prvaka grude D Ciudad Real je na gostovanju svladao St.Petersburg (32:23), koji je u 1. kolu bio bolji od našeg predstavnika Bosna BH Gasa.

Rukometaši ruske momčadi bolje su otvorili susret, poveli su 3:1, no ubrzo su se rukometaši Ciudada uozbiljili, te su u 24. minuti otišli na velikih 6 razlike (7:13).

Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:9 za Ciudad, da bi u drugom dijelu prednost španjolske momčadi rasla iz minuta u minut. Rutinska pobjeda favoriziranog Ciudada koji nakon 2 kola ima isto toliko pobjeda.

Kod Ciudada najefikasniji su bili Lazarov sa 7 i Kalman sa 5 postignutih golova, dok su kod St.Petersburga Nasyrov sa 5, te Ostroushko sa 4 gola bili najučinkovitiji.

Liga prvaka, 2. kolo:
St.Petersburg - Ciudad Real 23:32 (9:14)
ST. PETERSBURG: Bogdanov (9 odbrana), Vitaly (1 odbrana), Nasyrov (5), Gaboev (2), Lyashenko (3), Sanashkin (1), Pyshkin (2), Mukhin (1), Chezlov (1), Vyshnevskyy, Ostroushko (4), Pronin (2), Shindin (2p).
CIUDAD REAL: Sterbik (10 odbrana), Hombrados (2 odbrane), Carreño (1 odbrana), Kallman (5), Guardiola (3), Aginagalde (2), Davis (1), Parrondo (3,1p), Juanjo (2,1p), Chema, Cañellas (2,1p), Mariusz (3), Enterríos (2), Dinart (1), Lazarov (7,2p).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije