Ciudad do titule u infarkt završnici

Ciudad do titule u infarkt završnici

Adnan Beganović

Rukometaši španjolskog Ciudad Reala odbranili su titulu prvaka Evrope. U revanš susretu finala Lige prvaka Ciudad Real je slavio protiv Kiela (33:27) i tako uspio nadoknaditi minus od pet golova razlike iz prvog susreta (39:34). 

Revanš susret finala Lige prvaka još jednom je pokazao zašto su Ciudad Real i Kiel trenutno daleko najbolje momčadi u Evropi.

Početak susreta nije nagovještavao slavlje španjolske ekipe. Kiel je mnogo bolje ušao u utakmici i sve do 40. minute imao je prednost. U tim momentima na golu "Zebri" briljirao je Thierry Omeyer, odbrana 6-0 bila je savršena i nitko od prisutni u dvorani i pred malim ekranima nije mogao pomisliti da Kiel neće vratiti trofej u svoje vitrine.

Međutim, u 40 minuti na gol Ciudada vraća se Arpad Šterbik i od tada počinje 20 ludih minuta španjolskih rukometaša. Predvođeni već spomenutim Šterbikom i iskusnim Stefansonom rukometaši Ciudada od 16:20 dolaze do konačnih 33:27.

Rukometna Liga prvaka, finale:
Ciudad Real – Kiel 33:27 (34:39)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.