Ciudad i Kiel za titulu

Ciudad i Kiel za titulu

Adnan Beganović

Nakon što je Kiel prvi obezbjedio nastup u finalu rukometne Lige prvaka za ovu sezonu, večeras je isto pošlo za rukom i Ciudad Realu. Pred oko 4.000 gledaoca u „Quijote Areni“ rukometaši Ciudada su pobjedili HSV (33:31) i tako potvrdili pobjedu iz prvog susreta (30:29).

Ljubitelji rukometa i ove godine uživaće u finalnim susretima dva kluba koja su obilježila zadnjih deset godina u klupskom rukometu.

Večerašnji susret u Španiji bio je prava poslastica za sve rukometne sladokusce. Pobjednik je odlučen tek u samom finišu susreta, kao i u prvom susretu u Njemačkoj.

Ciudad su do pobjede predvodili Jonas Kallman sa 8 i Olafur Stefannson sa 5 pogodaka, dok su kod poraženih bolji od ostalih bili Betrand Gille sa 7 i Pascal Hens sa 6 golova.

Dosta dobre partije pružili su i golmani oba sastava, Arpad Šterbik na golu Ciudada skupio je 16 odbrana, dok je golman HSV-a, Johannes Bitter imao 14 uspješnih intervencija.

Polufinale Lige prvaka:
Ciudad Real – HSV 33:31 (30:29)
U zagradi je rezultat prve utakmice

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije