Ciudad, Medvedi, Kiel i Barcelona u Kolnu

Liga prvaka za rukometaše

Ciudad, Medvedi, Kiel i Barcelona u Kolnu

Adnan Beganović

Na Final-Fouru Lige prvaka za rukometaše igraće Barcelona, Kiel, Ciudad Real i Chehovskie Medvedi.

Najveće iznhenađenje u četvrtfinalu Lige prvaka za rukometaše napravili su Chehovskie Medvedi koji su u dva susreta bili bolji od favoriziranog Montpelliera. Medvedi su u prvom susretu slavili rezultatom 32:27, a kako je i Montpellier u revašu slavio istim rezultatom, o putniku u polufinale odlučivali su sedmerci u kojima su više sreće imali ruski rukometaši. Tek u sedmoj seriji izvođenja sedmeraca rješene su sve dileme. Junak susreta, golman ruske momčadi Oleg Grams odbranio je sedmerac Davidu Juriceku i tako svoju momčad odveo na završni turnir. U redovima Montpelliera najefikasniji je bio Mladen Bojinović sa 10 pogodaka, dok je Medvede predvodio Dibirov sa 9 pogodaka.

Veszprem našeg Mirsada Terzića nije uspio niti u revanšu pobijediti Barcelonu na čijem golu stoji, nadamo se, naš budući reprezentativac Danijel Šarić. Barcelona je u Mađarsku došla sa 6 golova prednosti (33:27) i očekivano je istu uspjela sačuvati, odnosno i povećati je. Veszprem je dosta bolje ušao u revaš susret i nakon 20 minuta anulirao je Barceloninu prednost (15:9) i u tim momentima se činilo da je iznenađenje na pomolu. Međutim, u drugom dijelu katalonska momčad zaigrala je mnogo bolje, pa je na kraju i zasluženo slavila rezultatom 34:33. Najefikasniji u dresu mađarskog kluba bili su Ivanchuk sa 10 i Vujin sa 6 postignutih pogodaka, dok su kod Barcelone Tomas sa 11 i Garcia sa 8 pogodaka bili najučinkovitiji. Kapiten naše reprezentacije Mirsad Terzić samo jednom je pogodio mrežu Barcelone.

Nakon što je u prvom susretu slavio s jednim pogotkom razlike (29:28), Kiel je i u revanšu s minimalnom prednošću pobijedio Lowen (31:30). Popularne Zebre do trijumfa su ponajviše došle zahvaljujući sjajnom golmanu Omeyeru koji je skupio 19 odbrana, dok je golmanski dvojac Lowena Szmal i Fritz skupio ukupno 11 odbrana. Kod Kiela najefikasniji su bili Jicha sa 9, te Zeitz i Narcisse sa po 6 pogodaka, dok su kod Lowena Bielicki i Myrhol sa po 6 pogodaka bili najefikasniji.

Ciudad Real u revanš susretu sa 35:27 svladao je HSV, te tako nadoknadio minus od četiri gola iz prvog susreta (22:26) i sasvim zasluženo se plasirao na Final - Four u Kolnu. HSV je bolje otvorio susret i poveo je sa 5:4, no onda su rukometaši Ciudada pokazali zašto su možda i najveći favoriti za osvajanje titule. Sjajnom igrom punili su mrežu HSV-a, a konačan rezultat 35:27 najbolji je pokazatelj odnosa snaga na terenu. Kod Ciudada najefikasniji su bili Joan Canellas sa 5, te Alberto Entrerrios i Luc Abalo sa po 5 pogodaka, dok je kod HSV-a sa 4 pogotka najefikasniji bio Marcin Lijewski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.