Ciudad nastavio pobjednički niz

Liga prvaka za rukometaše

Ciudad nastavio pobjednički niz

Adnan Beganović

U sedmici iza nas igrano je 8. kolo rukometne Lige prvaka, a naš prvak Bosna BH Gas uprkos dobroj igri dožio je poraz od Chamberyja te tako izgubio gotovo sve izglede za prolaz u osminu finala ovog eminentnog takmičenja.

Pored utakmice Chambery - Bosna BH Gas u grupi B snage su odmjerili Gorenje i Kielce, te Veszprem i Lowen. Gorenje je u neizvjesnoj završnici pobijedilo Kielce (36:35) te tako došlo na korak do plasmana u osminu finala, dok je Veszprem u susretu koji je odlučivao o prvom mjestu slavio protiv Lowena. Naš reprezentativac u dresu mađarskog kluba, Mirsad Terzić postigao je jedan pogodak, dok su najefikasniji za Veszprem bili Ivancsik sa 9 i Šešum sa 7 postignutih golova, a kod popularnih Lavova sa 11 pogodaka najučinkovitiji je bio Gensheimer.

U grupi A desilo se i najveće iznenađenje 8. kola. Rumunska Constanta uzela je bod favoriziranom Valladolidu te tako potvrdila svoj plasman u osminufinala. Chehovski Medvedi rutinski su slavili protiv Szegeda, kao i Montpellier protiv PAOK-a.

U grupi C spanjolski Ciudad Real nastavio je sa pobjedničkim nizom. Ovaj put Ciudad je slavio na gostovanju kod Copenhagena (33:25). Najefikasniji u redovima Ciudada bili su Entrerrios i Gull sa po 5 postignutih pogodaka, dok su kod danske momčadi sa po 4 pogotka najučinkovitiji bili Mamelund i Rajković. Zagreb je kod kuće s pola snage svladao Fyllingen (35:23), a HSV je na gostovanju kod Alingsasa bio ubjedljiv (37:27).

U grupi D u kojoj je sve davno rješeno što se tiče ekipa koje će nastaviti takmičenje u Ligi prvaka, odigran je derbi susret u Španiji gdje je domaći Ademar poražen od Kiela (30:35). Naš reprezentativac u dresu Ademara, Nikola Prce, nije se upisao u listu strijelaca, a najefikasniji kod španjolske momčadi bio je Denis Buntić sa 9 postignutih golova, dok su kod popularnih Zebri najučinkovitiji bili Ilić sa 9 i Jicha sa 8 golova. Kolding za koji na našu žalost zbog teže povrede ne nastupa Muhamed Toromanović, na svom terenu svladao je Vardar (28:21). dok je Barcelona rutinski pred svojim navijačima pobijedila Amicitiju (37:26).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije