Ciudad Real prvak dva kola prije kraja

Asobal liga, 28.kolo

Ciudad Real prvak dva kola prije kraja

Adnan Beganović

Kompletirano je 28. kolo španjolskog rukometnog prvenstva, a Ciudad Real je pobjedom nad Valladolidom dva kola prije kraja osigurao novi naslov.

Ciudad Real je u 28. kolu rezultatom 23:19 svladao Valladolid pa je tako 2 kola prije kraja prvenstvene utrke pobjegao Barceloni na nedostižnih pet bodova prednosti.

Barcelona je gostovala kod Torrevieje i upisala je sigurnu pobjedu (32:24). Najefikasniji u katalonskoj momčadi bili su Hansen sa 7 i Rocas sa 6 pogodaka, dok su kod domaćih Cuartero sa 11, te Vukas i Simonet sa po 3 pogotka bili najučinkovitiji.

Antequera za koju nasupaju Branisalv Obradović i Srđan Trivundža slavila je na gostovanju kod Morazzoa (26:24). Branislav Obradović, koji se ponovo našao na spisku našeg selektora Vojislava Rađe, pružio je dobru partiju. Postigao je 4 pogotka, dok se Trivundža nije upisao u listu strijelaca.

Susret bez popbjednika odigrali su Labaro Toledo i Cuenca (32:32). Desni bek naše reprezentacije Darko Martinović postigao je 1 pogodak za Toledo, a u njegov momčadi najefikasniji je bio Eitutis sa 6 postignutih pogodaka, dok je kod Cuence sa 8 pogodaka najučinkovitiji bio Boca.

Ademar Leon, bez Nikole Prce u sastavu, ubjedljivo je na gostovanju svladao Aragon (36:24), za koji Vukašin Stojanović nije postigao niti jedan pogodak. Najefikasniji kod Ademara bili su Buntić sa 9 i Stranovsky sa 8 pogodaka, dok je kod Aragona sa 5 pogodaka najefikasniji bio Arrhenius.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.