Ciudad slavio u Zagrebu, Šarić briljirao

Liga prvaka

Ciudad slavio u Zagrebu, Šarić briljirao

Adnan Beganović

U sedmici iza nas odigrano je 9. kolo grupne faze Lige prvaka za rukometaše u kojem je naš predstavnik, Bosna BH Gas, upisao pobjedu protiv Kielcea.

Deveto kolo u grupi A donijelo nam je dva zanimljiva susreta. U derbiju grupe snage su odmjerili Čehovski medvedi i Montpellier, a više razloga za slavlje na kraju su imali rukometaši francuskog predstavnika, koji su slavili rezultatom 28:27 te su tako kolo prije kraja osigurali prvu poziciju. Valladolid je na svom terenu dočekao Szeged i nije uspio upisati novu pobjedu. Mađarski klub, iako, bez ikakvih uzgleda za prolazak u narednu fazu, uspio je iznenaditi te odnijeti bod iz Španije (35:35).

U grupi B, pored pobjede Studenata, u 9. kolu nove bodove osvojili su Lowen i Veszprem. Njemački Lowen slavio je na gostovanju kod Chamberyja (29:24), dok je Veszprem na svom parketu pobijedio Gorenje (30:25). Naš reprezentativac u dresu mađarskog kluba, Mirsad Terzić, postigao je 2 pogotka, dok je s druge strane u dresu Gorenja Adnan Harmandić jednom se upisao u listu strijelaca.

U grupi C Zagreb CO, kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Senjanin Maglajlija, pretrpio je poraz na svom parketu od Ciudad Reala (24:27). U dresu Zagreba najefikasniju su bili Lazarov sa 7 i Balić sa 5 postignutih pogodaka, dok su kod Ciudada Gull i Jevdokimov sa po 5 golova bili najučinkovitiji.

Derbi grupe D odigrali su španjolski klubovi Ademar i Barcelona, a katalonska momčad je slavila s ubjedljivih 37:27. Potencijalni bh. reprezentativac Danijel Šarić briljirao je na golu Barcelone, a najefikasniji igrač kod katalonske momčadi bio je Hansen sa 9 postignutih golova, dok je kod Ademara sa 8 golova najučinkovitiji bio Ortigosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije