Ciudad teško protiv Valladolida

Barcelona bolja od Ademara

Ciudad teško protiv Valladolida

Adnan Beganović

U okviru 13. kola španjolskog rukometnog prvenstva odigrana su dva susreta. Barcelona je uspješno prošla teško gostovanje kod Ademara (30:24), dok je u derbiju Ciudad s golom razlike svladao Valladolid (30:29).

Iako konačan rezultat i trijumf od šest golova razlike sugerira laganu pobjedu Barcelone u duelu sa Ademarom, stvari na parketu bile su mnogo drugačije. Naime, gotovo do 50. minute rezultat je bio u egalu, a onda Barcelona pravi odlučujuću seriju.

U posljednjih 10 minuta Barcelona je postigla isto toliko golova, dok je Ademar postigao samo četiri. Kod Barcelone najefikasniji su bili Garcia sa devet, te Rutenka i Tomas sa po pet golova, dok su kod Ademara najefikasniji bili Stranovsky sa sedam i Buntić sa šest golova.

Veoma zanimljiv susret odigrali su Valladolid i Ciudad, a nakon 60 minuta bespoštedne borbe više razloga za slavlje imali su izabranici Talanta Dushebaeva, koji su slavili rezultatom 25:24.

Početak susreta pripao je rukometašima Valladolida koji su nakon 10 minuta igre imali tri gola viška (7:4), no do kraja poluvremena Ciudad je uspio preokrenuti rezultat u svoju korist (11:12).

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom gol za gol, a Ciudad je do pobjede došao zahvaljujući sjajnom Šterbiku i efikasnom Entrerriosu koji je postigao osam golova. Kod Valladolida najefikasniji je bio Fernandez sa sedam postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.