Ciudad u finalu kupa bolji od Barcelone

Ciudad u finalu kupa bolji od Barcelone

Adnan Beganović

Ciudad Real osvojio je ASOBAL kup. U finalnom susretu Ciudad je bio bolji od Barcelone (34:31).

Rukometaši Ciudad Reala bolje su otvorili utakmicu i poveli su sa 3:0, no Barcelona je ubrzo odgovorila pa je u 12. minuti rezultat glasio 7:7, da bi potom katalonska momčad došla do prednosti (11:8), koju do kraja poluvremena nije ispuštala iz ruku (16:14).

Početak drugog poluvremena pripada Ciudadu, koji uspjeva preokrenuti rezultat u svoju korist (19:17). U posljednjih 10 minuta Ciudad je ušao sa pet golova viška (30:25) i tada se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno, no tako nisu mislili rukometaši Barcelone koji serijom 4:0 dolaze do gola zaostatka, ali za veliki preokret nisu imali snage.

Kod Ciudada najefikasniji su bili Guardiola i Aguinagalde sa po 5 golova, dok su kod Barcelone najefikasniji bili Sarmiento sa 8 i Rutenka sa 6 golova.

ASOBAL kup, finale:

Barcelona - Ciudad Real 31:34 (16:14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.