Ciudad u finišu slomio otpor Flensburga

Liga prvaka za rukometaše

Ciudad u finišu slomio otpor Flensburga

Adnan Beganović

U drugom susretu Grupe D Lige prvaka za rukometaše Ciudad Real je pred svojim navijačima svladao Flensburg (27:19).

U prvom poluvremenu prikazan je loš rukomet u kojem su obje ekipe puno griješile, pogotovo u fazi napada. Do 27. minute ukupno je postignuto samo 13 pogodaka (6:7), a na odmor se otišlo pri rezultatu 9:7 za Flensburg.

U drugi dio Ciudad je ušao mnogo bolje, a u 44. minuti domaći su imali tri pogotka viške (15:12). Međutim, Flensburg se nije predavao, te je samo 3 minute kasnije na semaforu stajalo 17:16 za domaće.

Pet minuta prije kraja susreta rezultat je glasio 20:18 za Ciudad, da bi se potom igra Flensburga potpuno raspalo, što je na kraju rezultiralo ubjedljivim trijumfom španjolske momčadi (27:19).

Kod Ciudada najefikasniji su bili Lazarov sa 8 i Aguinagalade sa 4 pogotka, dok su kod Flensburga Fahlgren i Hansen postigli po 4 pogotka.

Liga prvaka, Grupa D, 1. kolo:

Ciudad Real – SG Flensburg 27:19 (7:9)
Ciudad Real: Šterbik (7 odbrana), Hombrados (7 odbrana) – Kallman, Guardiola (3), Aguinagalde (4), Davis (1), Parrondo (3), Abalo (3), Rodriguez (1), Canellas (2), Jurkiewicz (2), Entrerríos, Morros, Dinart, Lazarov (8/4).
Flensburg: Beutler (11 odbrana) – Karlsson (1), Carlén (1), Eggert (3/1), Fahlgren (4), Mogensen (1), Svan Hansen (4), Mocsai (2), Heinl (1), Szilagyi (2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.