Ciudad u velikom derbiju bolji od Barcelone

Liga Asobal

Ciudad u velikom derbiju bolji od Barcelone

Adnan Beganović

U okviru 19. kola španjolskog rukometnog prvenstva odigran je veliki derbi između Ciudad Reala i Barcelone, a više razloga za slavlje nakon 60 minuta imali su izabranici Talanta Dušebajeva koji su slavili rezultatom 23:19.

Devetnaesto kolo u španjolskoj rukometnoj ligi donijelo je možda i konačnu odluku o tome koja će momčad biti novi prvak. Ciudad Real još jednom je pokazao zbog čega je jedna od najboljih svjetskih momčadi. U prepunoj Quijote Areni izabranici Talanta Dušebajeva svladali su zahuktalu Barcelonu te tako nakon 19 kola pobjegli katalonskom klubu na najvjerovatnije nedostižnih 5 bodova prednosti.

Ciudad Real mnogo bolje je otvorio susret i već na samom početku poveo je sa 5:0. Sjajnom igrom u odbrani u prvih 30 minuta Ciudad je limitirao Barcelonu na samo 6 pogodaka, što se ne pamti u posljednje vrijeme. Nakon sramnih prvih 30 minuta u kojima je Barca postigla samo 6 pogodaka, u drugi dio rukometaši katalonskog kluba ušli su mnogo bolje te na krilima sjajnih odbrana Danijela Šarića i mnogo boljom napadačkom realizacijom došli su do zaostatka od samo jednog gola (17:16). Međutim, Arpad Šterbik nakon toga zaključao je svoj gol pa je Ciudad napravio seriju od 4:0 te došao do vodstva od 21:16 i već tada susret je bio rješen.

Kod Ciudad Reala najefikasniju su bili Kallman sa 5 i Aguinagalde sa 4 pogotka, dok je kod Barcelone sa 7 postignutih golova najučinkovitiji bio Romero.

Valladolid je na svom parketu dočekao Antequeru te upisao sigurnu pobjedu (27:23). Najefikasniji u dresu Valladolida bili su Tvedten sa 7 te Milosavljević i Perales sa po 4 pogotka, dok je kod gostiju Baena sa 8 postignutih golova bio najučinkovitiji. Nekadašnji reprezentativci BiH, Srđan Trivundža i Branislav Obradović imali su zapaženu minutažu u dresu Antequere, a Trivundža je postigao 1 pogodak, dok se Obradović 3 puta upisao u listu strijelaca.

Ademar je gostovao kod Cuence i nije uspio slaviti. Susret je završio bez pobjednika (28:28), a s obzirom na stanje na tabeli, više razloga za slavlje s osvojenim bodom imaju domaći rukometaši. Najefikasniji igrač kod Cuence bio je Marković koji je postigao 9 pogodaka, dok je kod Ademara Buntić sa 7 pogodaka bio najučinkovitiji. Naš reprezentativac u dresu Ademara Nikola Prce nije konkurisao za sastav u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.