Čovjek je stvoren za rekorde: Lazarov igra svoje 17. četvrtfinale Lige prvaka

Čovjek je stvoren za rekorde: Lazarov igra svoje 17. četvrtfinale Lige prvaka

E. Škorić

Nevjerovatan uspjeh makedonskog rukometnog genija.

Makedonski selektor i rukometaš Nantesa Kiril Lazarov postavio je rekord u rukometnoj Ligi prvaka koji se čini nevjerovatnim i teško da će ga dugo vremena neko srušiti.

Lazarov je 1995. godine kao 15-godišnjak odigrao prvi meč u Ligi prvaka, a svoje 17. četvrtfinale u tom natjecanju igrat će protiv Veszprema.

To mu je treće četvrtfinale u dresu francuskog Nantesa, a najviše ih je sakupio, čak osam, u dresu Veszprema, u periodu od 2002. do 2007. godine.

Najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka s 1471 golom prije dva dana proslavio je 41. rođendan, a nedavno je rekao da rukomet planira igrati sljedeće sezone.

Top Komentari

dinass
Tito
3 0
fudo.98
Brat k'o Ibra i Buffon, kapa do poda!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi