Čudo se dogodilo: Poraz ŽRK Borac

Nakon gotovo tri godine u Premijer ligi

Čudo se dogodilo: Poraz ŽRK Borac

Adnan Beganović

Večeras su odigrane četiri utakmice 2. kola Premijer lige BiH za rukometašice, koje će bar za one koji prate ženski rukomet ostati u sjećanju jer su višestruke prvakinje BiH, rukometašice Borca, gotovo nakon tri godine pretrpjele poraz u prvenstvu.

Gotovo tri godine ženski rukometni klubovi pokušavali su skinuti skalp banjalučkim Osicama, ali u tome nisu uspjevali. Izabranice Radeta Unčanina posljednji poraz u prvenstvu doživjele su 19. novembra 2008. godine u Ljubuškom od istoimene domaće ekipe. Slavile su tada Ljubušanke sa ubjedljivih 32:21, i sve do večeras do duela sa Mirom u Prijedoru banjalučke rukometašice su nizale pobjede u Premijer ligi.

Međutim, morao je doći i taj dan. Jednostavno se morala prekinuti dominacija Osica, a to su uspjele ostvariti rukometašice Mire iz Prijedora, koje su slavile sa 25:24. Borac je imao prednost nakon prvog dijela (12:10), no domaće rukometašice su borbenom igrom u drugom dijelu uspjele rezultat preokrenuti u svoju korist i na kraju su zasluženo slavile.

Pored ovog susreta odigrana su još tri. Ljubuški je pred domaćom publikom savladao Hrasnicu (32:29), Jedinstvo iz Brčkog je u Dubici bilo bolje od odmaće Knežopoljke (30:22), dok su Živinice na svom parketu savladale Goražde (25:23).

Duel u Živinicama bio je rezultatski neizvjestan od samog početka. Domaće su bolje otvorile susret i tokom prvog dijela imale su prednost, no gošće su u drugom dijelu uspjele preokrenuti rezultat u svoju korist, ali završnica je pripala Živinicama, koje su na kraju zasluženo slavile.

Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile Asmira Nukić sa 13, te Kunić sa 5 golova, dok su kod Goraždanki Sarajlić sa 11, te Selmanović sa 5 golova bile najučinkovitije.

Premijer liga za rukometašice, 2. kolo:

Živinice - Goražde 25:23 (14:12)
Gradska dvorana Živinice:Gledalaca:100.Sudije:Obrenko Miljković i Duško Ristanić.Delegat:Srećko Delhunija.Isključenja:ŽRK Živinice 8 min, ŽRK Goražde 12 min.Sedmerci:ŽRK Živinice 8/8, ŽRK Goražde 2/2.

ŽIVINICE:
Tošanović, Kunić 5, Sarajlić 3, Goletić, Mujagić 3, Nukić 13 (8), Jamaković, Puzić ( 5 odbrana), A.Pejkušić 1, Maslić, Tursunović ( 10 odbrana), Markelić, Mišić i S.Pejkušić.Trener:Atnon Pražak.

GORAŽDE:
Borčak (3 odbrane), Nuhanović, Odžaković, Sarajlić 11 (2),Alikadić 1, Selmanović 5, Dervišević 3, Oputar 1, Popović 1, Zorlak ( 9 odbrana), Hadžiahmetović, Ćosović 1 i Đogo.Trener: Ibrahim Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti