Cvetković debitovao porazom.: Tatran bolji od Borca

Cvetković debitovao porazom.: Tatran bolji od Borca

Adnan Beganović

U okviru 17. kola SEHA lige rukometaši Borca su na domaćem terenu poraženi od Tatran Prešova (36:30).

Srbijnaski stručnjak Jovica Cvetković porazom je debitovao na klupi Borca. Domaći rukometaši su ozbiljniji otpor favoriziranim gostima pružili samo u prvih 15 minuta. Upravo u 15. minuti na semaforu je stajalo 7:8, no onda Tatran ubacuje u brzinu više, te na odmor odlaze sa zalihom od pet golova (18:13).

Sredinom drugog dijela domaći dolaze na dva gola zaostatka (24:26) i tada se činilo da je preokret moguć. Međutim, iskusni gosti nisu dozvolili da susret uđe u neizvjesnu završnicu, te su na kraju zasluženo slavili.

Kod Borca su najefikasniji bili Igor Rađenović sa sedam, te Mirko Mikić i Branislav Obradović sa po šest golova, dok je Radoslav Antl sa 11 pogodaka bio najučinkovitiji kod gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.