Da li je moguće? Kiel nakon 40 utakmica nije pobijedio

Čuda se dešavaju, zar ne?

Da li je moguće? Kiel nakon 40 utakmica nije pobijedio

Adnan Beganović

I do se desilo. Nakon 40 utakmica u njemačkom prvenstvu (34 prošle sezone, tri u sezoni prije toga i tri u ovoj) rukometaši Keila nisu pobijedili. Istina, nisu ni poraženi, ali Fuchse Berlin je zaustavio jednu nevjerovatnu pobjedničku seriju.

U okviru 5. kola Bundeslige rukometaši Fuchsea i Kiela su podijelili bodove (26:26). Zebre su bile mnogo bliže pobjedi, u posljednjih sedam minuta ušli su sa četiri gola viška (25:21), no Lisice su uspjele doći do boda.

Nekih 40-ak sekundi prije kraja Jaszka je zabio za 26:26, Kiel je imao posljednji napad, no nije ga uspio iskoristiti.

Bult sa 6, te Christophersen i Jaszka sa po 5 golova bili su najefikasniji kod Fucsea, dok je Zeitz sa 6 golova bio najučinkovitiji kod Kiela.

Lemgo je u 5. kolu bio bolji od Grosswallstadta (33:28), dok je Magdebur savladao Balingen (36:30).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije