Danas prve utakmice osmine finala LP

Terzić, Prce, Harmandić i Šarić predstavljaju BiH

Danas prve utakmice osmine finala LP

Adnan Beganović

Danas i sutra na rasporedu su prve utakmice osmine finala Lige prvaka za rukometaše. Iako se naš šampion Bosna BH Gas nije uspio plasirati u osminu finala, Bosna i Hercegovina ipak će imati svojih igrača u nokaut fazi Lige prvaka.


Prvi od bh internacionalaca na parket će istrčati Danije Šarić. Njegova Barcelona danas gostuje u Zagrebu i u dvomeč sa hrvatskim prvakom ulazi kao apsolutni favorit.

Veszprem u kojem sa dosta uspjeha igra kapiten naše reprezentacije Mirsad Terzić u osmini finala snage će odmjeriti sa rumunjskom Constantom. Terzić i društvo veliki su favoriti i gotovo sigurni su putnici u četvrtfinale.

Adnan Harmandić sa svojim Gorenjem dobio je najtežeg mogućeg protivnika. Slovenački klub u osmini finala igra sa velikim Ciudad Realom i njegove šanse za prolaz dalje su teoretske.

Nikola Prce i njegov Ademar snage će odmjeriti sa ruskim Chehovskim medvedima. Ovaj duel možda će biti i najneizvjesniji u osmini finala i u njemu nema apsolutnog favorita.

Osmina finala, Lige prvaka za rukometaše:
Subota:
14.00 Kolding – Montpellier
17.00 Valladolid – Rhein-Neckar Löwen
18.00 Zagreb – Barcelona
19.30 Kielce – Hamburg

nedjelja:
15.50 FCK – Kiel
15.15 Constanta - Veszprem
18.30 Gorenje Velenje – Ciudad Real
19.30 Reale Ademar – Čehovski medvedi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.