Danijel Šarić u idealnoj postavi Asobala

Još jedno priznanje za bh. golmana

Danijel Šarić u idealnoj postavi Asobala

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački rukometni reprezentativac i golman Barcelone, Danijel Šarić, izabran je u idealni tim Asobal lige.

Iza rukometaša Barcelone, pa tako i našeg reprezentativca Šarića, je sjajna sezona, a u najboljem timu španjolskog prvenstva nalaze se čak četvorica igrača katalonske momčadi.

Pored Šarića svoje mjesto u idealnoj postavi našli su Juanin Garcia, Raul Entrerrios i Laszlo Nagy.

Idealni tim Asobal lige: Danijel Šarić (Barcelona), Juanin Garcia (Barcelona), Luc Abalo (Ciudad Real), Julen Aginagalde (Ciudad Real), Antonio Garcia (Granollers), Raul Entrerrios (Barcelona) i Laszlo Nagy (Barcelona).

Najbolji odbrambeni igrač je Didier Dinart (Ciudad Real), najbolji debitant je Arturas Malasinskas (Granollers), dok je za najboljeg trenera proglašen Manolo Cadenas (Granollers).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.