Dankinje ostale u igri za polufinale, slavile i Crnogorke

EP za rukometašice

Dankinje ostale u igri za polufinale, slavile i Crnogorke

Adnan Beganović

Na Evropskom prvenstvu za rukometašice odigrana su još dva susreta u okviru Grupe 1, a do bitne pobjede stigla je Danska.

Ženska rukometna reprezentacija Danske u 4. kolu je bila ubjedljiva protiv Španije (34:24), pa će u posljednjem kolu protiv Rusije pokušati doći do pobjede koja bi je odvela u polufinale. Svaki drugi rezultat odveo bi Rusiju u polufinale.

U večerašnjoj utakmici Dansku su do pobjede vodile Mia Rej Bidstrup sa šest, te Trine Ostegaard Jensen sa pet pogodaka. S druge strane, kod Španije je najefikasnija bila Alicia Fernandez sa četiri pogotka.

Pobjedu je večeras ostvarila i Crna Gora, koja je bila bolja od Švedske (31:25). Jovanka Radičević sa 11, te Durdina Jauković sa šest pogodaka su bile najefikasnije kod Crne Gore, dok Linn Blohm sa osam pogodaka bila najučinkovitija kod Švedske.

Crnogoroke su se probile na 4. mjesto tabele grupa 1, dok je Švedska ostala na petom.

Top Komentari

Penderinos
Da li je rasizam Crnogorca nazvati monteNEGRO
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi