Brazilke u suzama nakon Danske

Svjetsko prvenstvo

Brazilke u suzama nakon Danske

Edmir Škorić

U meču četvrtfinala Svjetskog prvenstva rukometašice Danske pobijedile su Brazil sa 30:25.

Danska reprezentacija bila je apsolutni favorit, no hrabre Brazilke na kraju su pružile otpor za svaku pohvalu. Izgubile su s pet razlike, na kraju su bile u suzama, no svjesne su da su na turniru svejedno napravile sjajan posao.

Uostalom, niko, pa ni Njemačka, nije uspio Danskoj dati 25 golova na turniru. Što se tiče samog meča, u prvom dijelu su Dankinje imale samo gol prednosti na poluvremenu (14:13).

Polako su u drugom dijelu uspijevale da se odmaknu rezultatski, pa je bilo i plus šest, a za rukometašice iz Brazila više nije bilo povratka.

Dansku u polufinalu čekaju ili Francuska ili Švedska. U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Norveška i Rusija te Španija i Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi