Danska opravdala ulogu favorita i savladala Brazil

Svjetsko prvenstvo u rukometu (Ž)

Danska opravdala ulogu favorita i savladala Brazil

U zadnjoj utakmici današnjeg programa Svjetskog prvenstva u rukometu danske rukometašice su savladale selekciju Brazila rezultatom 22:20.

Utakmica 4. kola Grupe C između Brazila i Danske je donijela zanimljiv rukomet.

Prvo poluvrijeme je zvršeno neriješenim rezultatom 13:13, a Dankinje su tek u nastavku uspjele osigurati pobjedu i opravdati ulogu favorita.

Kod Danske je najefikasnija bila Stine Jorgensen koja je postigla devet golova. Istina, iz 19 pokušaja. Šest pogodaka je dodala Kathrine Heindhal, dok su po dva postigle Bohme i Fisker.Kada je u pitanju Brazil, odlična je bila Ana Paula Belo sa šest golova, dok su po tri dodale Samira Rocha i Deonise Fachinello.

Danskoj je večerašnji trijumf bio dovoljan da osigura narednu fazu takmičenja, dok će se između Brazila, Crne Gore i Japana voditi velika borba za plasman u sljedeću rundu, kada je Grupa C u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi