Mikkel Hansen 'zaplesao' protiv Španije, u finalu nas čeka veliki spektakl

Repriza finala iz Rio de Janeira

Mikkel Hansen 'zaplesao' protiv Španije, u finalu nas čeka veliki spektakl

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Danske igrat će u finalu Olimpijskih igara protiv Francuske.

Francuzi su ranije danas srušili Egipat i izborili finale, a u klasiku kasnije Danci su dobili Špance na krilima nevjerovatnog Mikkela Hansena sa 27:23.

Stoga, čeka nas uzbudljivo finale i velika borba za zlato između dvije (po)najbolje rukometne selekcije na svijetu.

Danci su bolje otvorili današnji meč, imali dva gola razlike na početku, da bi do poluvremena već napravili pristojnu razliku od četiri gola (14:10).

Danska je konstantno bila u prednosti, po tri ili četiri gola, no Španci nisu odustajali. U zadnjih desetak minuta spustili su se na dva gola zaostatka - 20:22.

Španci su potom zabili za 22:21 i uveli polufinalni duel u pravu dramu, a Dušebajev propušta šansu da donese Španiji izjednačenje po prvi put danas.

Oglasi

Nakon serije promašaja na obje strane, važan gol za Dance postiže Hansen sa sedam metara, pa njegova selekcija opet ide na plus dva (24:22) na nešto manje od četiri minute do kraja.

Nakon što je Mads Mensah pogodio zha 25:22 na isteku 57. minute, bilo je jasno da će Danska u veliko finale.

Hansen je bio daleko najbolji u redovima Danske, ali i na ovom meču sa 12 postignutih golova. Pet je postigao Gidsel. Alex Dušebajev je postigao pet za Španiju, baš kao i Figueras Trejo.

U finalu Danska dakle protiv starog rivala Francuske, koju je pobijedila u finalu Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Janeiru.

Danci će pokušati doći do drugog zlata na Olimpijskim igrama. Imaju dva svjetska i dva evropska zlata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi