Davis potvrdio da je blizu preuzimanja reprezentacije Srbije

Španac sjeda na klupu Orlova

Davis potvrdio da je blizu preuzimanja reprezentacije Srbije

A. Čaušević

Srbija je još uvijek u potrazi za selektorom rukometne selekcije nakon ostavke Nenada Peruničića poslije debakla na Evropskom prvenstvu.

Peruničića bi trebao naslijediti David Davis. Španac je trenutno trener mađarske ekipe Veszprem.

Odlični trener porijeklom iz Ekvatorijalne Gvineje je za srbijanske medije potvrdio da je bilo kontakta i da je među kandidatima.

"Istina je, razgovarao sam sa čelnicima Rukometnog saveza Srbije i ja sam jedan od kandidata za mesto selektora vaše reprezentacije. Jer, rečeno mi je da ima više opcija", rekao je Dejvis za Večernje novosti.

U slučaju da preuzime Srbiju Davis bi postao prvi stranac na klupi popularnih Orlova ne računajući Ljubomira Vranješa koji je rođen u Goteborku i nastupao je za Švedsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi