Davorin Prskalo napustio RK Čelik

Čelik ostao bez najboljeg strijelca

Davorin Prskalo napustio RK Čelik

Adnan Beganović

Nakon što je svoj odlazak s mjesta šefa stručnog štaba RK Čelik najavio Zlatko Saračević, najbolji igrač i strijelac zeničkog kluba Davorin Prskalo već je spakirao svoje kofere.

Krizi u Čeliku ne nazire se kraj. Financijski loša situacija polako uzima danak, tako da je pravo pitanje s kakvim će snagama Čelik ući u nastavak prvenstva.

Saračević je najavio odlazak, a najbolji strijelac kluba Davorin Prskalo, koji je u prvom dijelu sezone postigao 71 pogodak, već je napustio Zenicu.

Ovaj iskusni rukometaš karijeru će nastaviti u Italiji, odnosno u Anconi, za koju je potpisao ugovor do kraja sezone.

Ancona se nalazi na posljednjem mjestu tabele i Prskalo je doveden kako bi pokušala izboriti opstanak u društvu najboljih. Talijanska rukometna liga broji osam klubova. Prve četiri momčadi nakon regularnog dijela prvenstva igraju play-off za prvaka, dok zadnje četiri igraju play-off za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.