Derbi prvenstva igraće se naredne subote?

Studenti protiv Skauta u utorak?

Derbi prvenstva igraće se naredne subote?

O. Lekić

U prostorijama Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će se održati sjednica Izvršnog odbora na kojoj će biti donijeta odluka o terminima odigravanja utakmica 19. kola Premeijr lige i zaostaloj utakmici 15. kola između Izviđača i Bosna BH Gasa.

Podsjetimo, čelni ljudi RSRS potpomognuti čelnim ljudima RSHB vršili su pritisak na Komesara takmičenja Halila Škaljića da zaostalu utakmicu 15. kola između Izviđača i Bosna BH Gasa zakaže za danas.

Međutim, vođen sportskim motivima Škaljić je odolio pritiscima i nije zakazao utakmicu kako su zamislili u Borcu i Izviđaču, što je izazvalo razočarenje u redovima ova dva "sportska prijatelja".

Njihovi planovi, prema kojima su Studenti u razmaku od 46 sati trebali odigrati dvije utakmice i to protiv Izviđača i Borca, pali su u vodu pa su jučer iz RSRS i RSHB zaprijetili istupanjem iz lige.

Međutim, uvidjeli su ti veliki sportski radnici da su pretjerali, pa će danas, gle čuda, u Sarajevu raspravljati o nonovastaloj situaciji u Premijer ligi.

SportSport.ba saznaje da će sastanak IO biti samo formalnog karaktera, odnosno da je sinoć sve dogovoreno kako bi se izašlo iz vještački izazvane krize.

Utakmica 19. kola Premeijr lige između Borca i Bosne neće se igrati u petak, kako je ranije planirano, nego će ista biti odigrana u narednu subotu, dok će Studenti i Skauti svoju zaostalu utakmicu 15. kola odigrati u utorak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.