Derbi prvenstva u Ljubuškom

Premijer liga za rukometašice

Derbi prvenstva u Ljubuškom

Adnan Beganović

Treće kolo Premijer lige za rukometašice donosi nam i derbi prvenstva. Naime u Ljubuškom se sastaju istiomena domaća ekipa i aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine, rukometašice banjalučkog Borca.

Ovaj susret na rasporedu je večeras u 18 sati i 30 minuta i najvjerovatnije da će pobjednik ovog susreta biti i jesenji prvak Bosne i Hercegovine jer ove dvije ekipe trenutno su najbolje u našoj državi i veoma mala je vjerovatnoća da će negdje drugo „prosuti“ bodove.

Goraždanske rukometašice na svom „vrućem“ parketu dočekuju Ilidžu, koja do sada nije odigrala niti jednu utakmicu jer je u prvom kolu bila slobodna, dok je drugo propustila zbog učešća u Challenge Cupu. Domaće rukometašice su blage favoritkinje, no, niti pobjeda Ilidžanki ne bi bila neko veliko iznenađenje.

Pored ove dvije utakmice večeras u Hadžićima igraju Željezničar i Kosača. Željezničar je u dva uvodna kola pretrpio dva ubjedljiva poraza od Ljubuškog i Borca, dok Kosača u Hadžiće dolazi na krilima pobjede nad Zrinjskim. Utakmica gdje nema favorita i gdje je svaku rezultat moguć.

Sutra se igra samo jedna utakmica i to u Mostaru gdje domaće Plemkinje dočekuju Jedinstvo iz Tuzle. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski, nalazi se u velikim problemima, kako financijskim tako i igračkim, pa bi pobjeda Mostarki protiv Labudica iz Tuzle bila ravna čudu.

Susret između Živinica i Katarine odgođen je za srijedu, još uvijek ne znamo razlog zbog čega, dok je u ovom kolu slobodna prijedorska Mira.

Premijer liga za rukometašice, 3. kolo:

Goražde – Ilidža (danas)
Željezničar – Kosača (danas)
Ljubuški – Borac (danas)
Zrinjski – Jedinstvo (sutra)
Živinice – Katarina (14. 10)
Slobodna je Mira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti