Derbi u Mostaru

Premijer liga za rukometašice

Derbi u Mostaru

Adnan Beganović

Večerašnjim utakmicama između Borca i željezničara te Jedinstva i Živinica otvara se drugo kolo Premijer lige za rukometašice.

Borac u Boriku ne bi trebao imati većih problema s oslabljenim Željezničarom i sasvim je izvjesno da će popularne Osice upisati i drugi ovosezonski trijumf.

Jedinstvo u Tuzli, nakon poraza u prvom kolu u Goraždu, dočekuje Živinice u kantonalnom derbiju. Tuzlanke su u ovom susretu apsolutne favoritkinje i sve osim njihove pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Sutra u Mostaru mali gradski derbi igraju Kosača i Zrinjski. Utakmica u kojoj se sastaju dvije prosječne ekipe i u kojoj nema favorita. Blagu prednost zbog tradicije imaju popularne Plemkinje, ali ni pobjeda novajlije u društvu najboljih, ŽRK Kosača, ne bi bila nikakvo iznenađenje.

Pored ovog susreta sutra je u Mostaru na rasporedu još jedan i to između Katarine i Goražda. Katarina je u prvom kolu uzela bod u Prijedoru, dok su Goraždanke na svom parketu pobijedile Jedinstvo i ovaj susret može se okarakterisati dao derbi ovog kola. Očekuje nas zanimljiva utakmica, a blagu prednost imaju domaće rukometašice.

Susret između Ilidže i Mire otkazan je za 14. oktobar zbog učešća Ilidžanki u Challenge Cupu. U ovom kolu slobodna je ekipa Ljubuškog.

Premijer liga za rukometašice, 2. kolo:

Borac – Željezničar (danas)
Jedinstvo Vulkan – Živinice (danas)
Kosača – Zrinjski (sutra)
Katarina – Goražde (sutra)
Ilidža – Mira (14. oktobar)
Slobodan je Ljubuški

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti