Derbi u Prijedoru

Premijer liga za rukometašice

Derbi u Prijedoru

Adnan Beganović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 8. kola Premijer lige za rukometašice, a derbi susret odirat će se u Prijedoru gdje trećeplasirana Mira dočekuje drugoplasirani Ljubuški.

Pored susreta u Prijedoru i na Ilidži će se u 8. kolu odigrati zanimljiv meč. Domaćoj Ilidži u goste dolazi lider, banjalučki Borac, i sasvim je izvjesno da u slučaju pobjede popularnih Osica iz Banja Luke, prvenstvo će biti riješeno.

U Mostaru će mali gradski derbi odigrati Katarina i Kosača, a po do sada prikazanom rukometašice Katarine apsolutne su favoritkinje u ovom duelu.

Goražde, koje u ovom prvenstvu igra sasvim solidno, na svom parketu dočekuje Željezničar, koji se nalazi u ogromnim problemima i izvjesno je da će domaće rukometašice upisati novu tricu na svoj konto.

Posljednjoplasirani Zrinjski gostuje u Živinicama gdje će tražiti prve bodove u novoj sezoni, no popularne Plemkinje će teško do istih i velika je vjerovatnoća da će svoj prvi uspjeh nekadašnji prvak tražiti u nekoj drugoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.