Derventa u derbiju začelja bolja od Zrinjskog

Derventa u derbiju začelja bolja od Zrinjskog

Adnan Beganović

Derbi začelja večeras su u Derventi odigrali istoimena domaća ekipa i Zrinjski iz Mostara, a nakon 60 minuta slavila je Derventa (33:31).

Izabranici Zorana Dokića došli su do zlata vrijedne pobjede u borbi za goli premijerligaški život.

Istina, za tri boda su se dobro namučili, no zbog toga su isti i slađi. Nakon, prvih 30 minuta na semaforu je stajalo 15:15, da bi u drugom dijelu domaći ipak pokazali nešto više, pa su na kraju i zasluženo slavili.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Marčeta sa 10, te Zemunović sa šest golova, dok su Dominiković i Herceg sa po devet golova bili najefikasniji kod Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.