Nakon 12 godina pauze okuplja se ženska rukometna reprezentacija BiH

Stigle i igračice iz inostranstva

Nakon 12 godina pauze okuplja se ženska rukometna reprezentacija BiH

H. Zilić

Nakon 12 godina pauze okuplja se ženska seniorska rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naše djevojke će u ponedjeljak 15. marta početi mini pripreme u Lukavcu, a na prvo okupljanje selektor Radan Rovčanin je pozvao 26 djevojaka. Drugo okupljanje je u aprilu, gdje će biti pozvano još djevojaka, nakon čega će se imati jasnija slika pred kvalifikacije u maju.

Djevojke već lagano dolaze. Zbog problema sa koronavirusom neke će rukometašice iz inostranstva propustiti martovsko okupljanje, dok su neke ipak stigle.

Tako su danas na tuzlanski aerodrom došle Desier Kolašinac i Lejla Crnišanin, koje igraju Njemačkoj, a na aerodromu ih je dočekao direktor reprezentacije Elmir Grabčanović. Sutra se očekuje dolazak Admire Zvekić i Neire Midžić. U petak je došla i Berina Alagić, rukometašica austrijskog Wiener Neustadta.

Top Komentari

user1582737595
Nigdje veze penal al ett
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi