Devet uspješnih intervencija Šabanovića u trijumfu Atletica

Završen jesenji dio sezone

Devet uspješnih intervencija Šabanovića u trijumfu Atletica

A. Beganović

Večerašnjim susretom Atletika i Valladolida u kojem je madridska momčad slavila sa 32:28 završen je jesenji dio rukometnog prvenstva Španije.

Rukometaši Atletica jesenji dio sezone okončali su pobjedom. Večeras su na svom terenu rezultatom 32:28 savladali Valladolid. Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Lazarov sa osam i Rodriguez sa pet golova, dok je naš internacionalac Adnan Šabanović imao devet uspješnih intervencija. S druge strane kod Valladolida je sa osam golova najefikasniji bio Eilert.

Međutim, i pored pobjede Atletico neće po dobrom pamtiti jesenji dio sezone. Naime, Barcelona je Šabanoviću i društvu pobjegla tri boda, a s obzirom na kvalitet ostalih španskih momčadi, može se reći i da je gotovo osigurala odbranu šampionske titule.

Ademar, naših Vladimira Vranješa i Faruka Vražalića u posljednjem kolu jesenjeg dijela šampionata kao gost je savladao La Rioju (31:25).

Vražalić se u pomenutom trijumfu tri puta upisao u listu strijelaca, dok Vranješ nije imao napadačkog učinka. Ademar je prvi dio sezone okončao na trećem mjestu, što je i više nego dobar rezultat ukoliko se uzme finansijska konstrukcija momčadi za ovu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.