Direktor Partizana: Ovakvu SEHA-u ne igramo

Nije ni počelo, a problemi

Direktor Partizana: Ovakvu SEHA-u ne igramo

Adnan Beganović

Rukometaši Partizana plasmanom u Ligu prvaka napravili su fenomenalan rezultat. Nakon mnogo godina u Beogradu će se igrati najelitnije rukometno takmičenje, no po svemu sudeći Partizan neće učestvovati u Regionalnoj ligi.

Ovo je za Balkan - handball potvrdio i direkor crno - belih, Saša Blagojević.

"Moram da kažem da mi ne razmišljamo da li da nastupamo. Mi od prvog dana imamo jasan stav. Podržavali smo SEHU od samog početka i koncept je jako dobar. Takva liga u kratkom vremenskom periodu, uz dodatak Mađara, može postati najbolja poslje Bundeslige. Ono što je razlika u odnosu na tada i sada, to je da je koncept bio veoma ozbiljan, da se odustalo od Erste Banke, jer se našao bolji sponsor, koji bi pokrio troškove puta i smeštaja klubovima. Tu su bili i uslovi da dvorane moraju da imaju kapacitet 2000 mjesta, tarafleks, LED ekrani pored terena, veliki nivo od samog početka, a nama je bilo izuzetno drago da budemo dio takvog nečega, kao brend u bivšoj Jugoslaviji. E, sada se ispostavilo u “minut do 12”, sedam dana pred start, što je izuzetno nekorektno, da sponsor nije nađen, da klubovi sve plaćaju, pa ne mora ni Tarafleks, ni LED ekrani, ako ih nemamo, pa neki klubovi mogu da igraju u školskim salama i tako dalje. Sve počinje da ne liči na jednu ozbiljnu organizaciju, kakva je bila od samog početka. Zamisao je jedna priča, a ovo što se izvlači iz šešira je totalno druga", za Balkan - handball govori Blagojević i dodaje:

"Ako treba mi sami da finansiramo sve, onda ćemo mi i odlučivati, kada ćemo i sa kim igrati, a ne da to vodi neko drugi, koji je obećao da će naći sponzora, pa nije našao. To su finansijska sredstva, koja mi nismo isplanirali. Mi radimo ozbiljno, kao firma. Imamo mlade igrače, koje ne plaćamo puno. Neću da dozvolim da na račun igranja takve Regionalne lige i pravljenja društva nekim ekipama, koje nemaju jake domaće lige, ne plaćam svoje igrače i da zatvorim klub poslje dvije godine zbog takve neke epizode.  Ako nema ničega oko čega smo svi stali ranije, nas SEHA liga ne interesuje."

Partizan bi u 1. kolu trebao gostovati u Zagrebu, no najvjerovatnije da crno - beli neće putovati u Hrvatsku.

"Stvar je jasna. U ovakvoj situaciji, ako je ovo sve tačno, a mi nikakav zvanični dopis nismo dobili, jer ih dobijamo na 15 dana, što je neozbiljno. Uz sve prethodno, nemamo garancije da će TV da prenosi utakmice, tako da ništa ne dobijamo igranjem. Možemo da odigramo prijateljske mečeve sa svima u regionu u nekim praznim tribinama u zavisnosti od pretrpanog kalendara. To bi isto bio praznik za ljubitelje rukometa, ko hoće da gleda prijateljske mečeve i to je to. Ovako kako nam je sve prezentovano na zadnjem sastanku, mi takvu Ligu ne možemo da igramo. Nismo u situaciji", zaključio je direktor Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.