Doborac i Šijaković vodili Gradačac do pobjede

Dervente pala bez ispaljenog metka

Doborac i Šijaković vodili Gradačac do pobjede

Adnan Beganović

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Gradačca su na domaćem terenu bez većih problema savladali Derventu (30:20).

Rukometaši Gradačca, predvođeni oporavljenim bh. reprezentativcem Damirom Doborcem, večeras su nadigrali goste iz Dervente.

Tokom cijelog susreta izabranici Mehmeda Doborca su imali rezultatsku prednost, a na odmor su otišli sa zalihom od šest golova (16:10).

Znalačkom igrom u drugom dijelu nisu dopustili gostima da ozbiljnije zaprijete, a konačnih 30:20 je pravo mjerilo odnosa snaga na terenu.

Kod Gradačca su najefikasniji bili Damir Doborac sa 11, te Slaven Šijaković sa sedam golova, dok su Beni Škrga sa šest, te Goran Zemunović sa pet golova bili najefikasniji kod Dervente.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.